fritids7fritids8fritids12

Pedagogik fritids

När eleverna kommer till fritidsverksamheten är många lite trötta, men också förväntansfulla på vad resten av dagen ska ge. Vi försöker skapa en miljö som stimulerar barnen till att delta i olika aktiviteter och ger möjlighet till en kreativ sysselsättning.

I vår lilla verkstad pysslar vi med olika projekt som eleverna är med och utformar. Vi målar, bygger och tillverkar till exempel smycken och annat roligt. Vi delar verksamheten i två grupper för att kunna utnyttja våra lokaler på bästa sätt.

En viktig uppgift för personalen är att stötta eleverna i deras sociala utveckling, stödja dem i att hitta sitt sätt att verka i grupp och i olika lekar. Leken är utan undantag den viktigaste komponenten i barns utveckling.

Alla barn har egna unika behov som vi måste se och ta hänsyn till. Genom en god personaltäthet och ett nära samarbete med elevernas skolmentorer så känner vi barnen väl. Många av oss jobbar ju faktiskt i grundskoleverksamheten, så redan innan fritidsverksamheten börjar vet vi hur våra barns skoldag sett ut, och kan arbeta utifrån den kunskapen.