rum for idrottrum2rum3

Rum för idrott

I mitten av Vibyskolan finner man idrottshallen, där eleverna har sin inomhusidrott. Där finns möjlighet att träna motorik och kondition, leka lekar, dansa och spela bollsporter. De äldre eleverna (åk 6-9) använder hallen även under rasttid, för pingisspel, basket, fotboll och annan rörelse.

Ofta används platser utanför skolbyggnaden under idrottslektionerna. I tennishallen provar vi på tennis, i ishallen lär vi oss att åka skridskor. Vid Arkadien kan vi träna friidrott eller fotboll, och elljusspåret samt närområdet används vid orienteringsträning. Rimbo badhus erbjuder simskola för de yngre eleverna och simträning för de äldre.

Våra idrottslärare är, Ulrika Larsson, Mattias Örtlund och Gustav Fängström,Therese Storm, samtliga är utbildade idrottslärare.