musik1musik2musik3

Musik

Viby friskola erbjuder professionell undervisning av hög konstnärlig kvalitet inom de estetiska ämnena bild och musik. Undervisningen anpassas efter elevens egna förutsättningar och ska leda till att eleven utvecklar sin konstnärliga uttrycksförmåga och därigenom stärker sin självkänsla.

Musikämnet omfattar praktiskt musicerande, teori och musikhistoria. Eleverna tränas i grundläggande bruksspel och sång, och får tillfälle att utveckla sin kreativitet. De får prova olika genrer och arbeta med det sceniska uttrycket.

I sångundervisningen arbetar vi med att ge eleven en röstteknik som skonar och stärker rösten. Vi jobbar med andning, röst, rörelse, samarbetsövningar med mera.

Centralt innehåll i ämnet musik:

• musicerande och musikskapande
  • musikens verktyg
  • musikens sammanhang och funktioner.

Genom musikundervisningen ska eleverna sammanfattningsvis ges förutsättningar att utveckla sin förmåga att:

• spela och sjunga i olika musikaliska former och genrer
  • skapa musik samt gestalta och kommunicera egna musikaliska tankar och idéer
  • analysera och samtala om musikens uttryck i olika sociala, kulturella och historiska sammanhang.
Musiklärare:
Lucas Berzén