betyg1betyg2 nybetyg3 ny

Betyg
I grundskolan har betygsskalan sex steg: A, B, C, D, E och F.

A är det högsta betyget och E är det lägsta godkända betyget. F är inte godkänt. Betyg ska sättas efter hela betygsskalan. Eleverna har alltså möjlighet att få betyget A redan i årskurs 6.

Om det inte går att sätta ett betyg för att en elev har varit borta för mycket från skolan markeras det med ett streck.

Se vidare på, http://www.skolverket.se/bedomning/betyg, för djupare information.

Ogiltig frånvaro

Vårdnadshavaren har det yttersta ansvaret för att ditt barn deltar i skolarbetet. Om en elev har varit frånvarande utan tillåtelse från lärare eller rektor, kallas det ogiltig frånvaro.

Om en elev har varit ogiltigt frånvarande har du som vårdnadshavare rätt att få veta det samma dag. Ogiltig frånvaro skrivs in i terminsbetyget.