sprak1sprak2 nysprak3

Språk

Vår övertygelse är att språket är nyckeln till all inlärning i skolan. Med detta i åtanke sätter vi läsning och skrivning i centrum för undervisningen, för att stärka det svenska språket hos eleverna. Att behärska det egna språket ger också en bra grund för att lära sig främmande språk.

Språkfärdigheter är och blir allt viktigare i arbetslivet. Målet inom EU är att elever ska kunna prata två språk utöver sitt modersmål. I egenskap av kärnämne och det mest använda språket i och utanför EU, är engelska ett ämne som vi sätter fokus på.

Att lära sig ett tredje språk är viktigt och meriterande för gymnasieval och senare högskolestudier, eftersom de ger extrapoäng.

I all språkinlärning lägger vi stor vikt vid kommunikation i olika former. Förutom arbets- och studierelaterade fördelar kan ett nytt språk betyda mycket för elevens personliga utveckling. Det ger insyn i ett nytt sätt att tänka och förhålla sig till världen.