teknik1teknik2teknik3 ny

Länk till livesändning av Viby friskolas skolavslutning

Teknik & IT

På Viby friskola har eleverna 4-9 en egen Ipad.  De används flitigt både på lektioner, på rasterna lämna de in. Eleverna använder enheterna för att skriva och söka efter fakta, men även i F1-3:an kan barnen använda olika spel för läsövning, matematik etc.

Vi har inlett en stor satsning på att via iPads använda Google drive-appen, ett verktyg som erbjuder både dropbox, mail, kalender och möjlighet att skapa och dela dokument mellan olika användare. Varje elev kan logga in till sin egen drive från vilken av skolans iPads som helst, eller från en dator hemma. Inga uppgifter kan då tappas bort. Lärarna kan enkelt skicka ut kalendarier, LPP:er (Lokal Pedagogisk Planering) inför ämnesblocken och liknande. Google drive gör det också lätt för eleverna att skicka dokument emellan sig vid grupparbeten.