teknik1teknik2teknik3 ny

Teknik & IT

På Viby friskola finns i dagsläget 60 stycken iPads till elevernas förfogande (dvs en per 3 elever). Målet är att varje elev ska kunna erbjudas en läsplatta att arbeta på. De används flitigt både på lektioner och raster. Främst är det de äldre eleverna som använder enheterna för att skriva och söka efter fakta, men även i F1-3:an kan barnen använda olika spel för läsövning, matematik etc.

Vi har inlett en stor satsning på att via iPads använda Google drive-appen, ett verktyg som erbjuder både dropbox, mail, kalender och möjlighet att skapa och dela dokument mellan olika användare. Varje elev kan logga in till sin egen drive från vilken av skolans iPads som helst, eller från en dator hemma. Inga uppgifter kan då tappas bort. Lärarna kan enkelt skicka ut kalendarier, LPP:er (Lokal Pedagogisk Planering) inför ämnesblocken och liknande. Google drive gör det också lätt för eleverna att skicka dokument emellan sig vid grupparbeten.